Om mig

Välkommen till Art of Dreams by Maria

 

Mitt namn är Maria Nässlander, född 1980 i Göteborg.

Att måla, det är en stor del av mitt liv!

Jag arbetar oftast med många lager färg. En tavla kan börja i grönt och sluta i rött. Jag jobbar mycket med ljus och djup i tavlorna och strävar efter harmoni och balans. Tanken är att varje betraktare ska kunna skapa sin egen bild av vad tavlan föreställer och vad den väcker för tankar och känslor.

Mina största inspirationskällor är rymden, himlen, havet och naturen i stort. Men mycket kommer också ur min egen fantasi. Jag hämtar också mycket inspiration från musik.

Målat har jag gjort så länge jag kan minnas. Min pappa är konstnär och redan när jag var 6 månader gammal satte han penseln i min hand.

När jag var runt 19 år tog måleriet fart på allvar. Jag målade i akvarell och var väldigt precis och noggrann. Första utställningen hade jag 2002 och året därpå ännu en. På den senare träffade jag faktiskt min man Ola!

Ett par år senare, omkring 2005, ville jag utveckla mitt måleri ytterligare och bytte akvarellfärgerna mot akrylfärg och akvarellpappret mot bomullsduk.

Jag släppte på kontrollen och började leva ut mer i måleriet.

Detta blev en stor vändpunkt för mig i mitt liv. Jag hittade nya sätt att skapa min konst på. Jag vågade mer och lät tankarna, fantasin och inspirationen flöda och kanske viktigast av allt, jag vågade måla utan att ha ett förutbestämt slutmål utan istället, genom en massa lager färg och en massa vatten, se motivet växa fram.

I mars år 2009 hade jag min tredje utställning.

Sommaren 2009 åkte jag till Kristianstad och gick en kurs i fritt måleri för Linda S Levin. Konsten att hitta ett flöde i sitt skapande. Att få bort alla hinder.

Vilken upplevelse! Ännu en vändpunkt i livet och konsten. Kursen öppnade nya dörrar och jag lärde mig att "låta tavlan leda vägen" så att säga. Att inte tvinga fram konsten utan att låta den komma fram och "förädla den". I och med den här kursen upplevde jag en otrolig utveckling.

2011 hade jag min fjärde utställning.

Jag lägger mycket tid och engagemang i mina verk. Varje tavla betyder något speciellt för mig och jag lägger mycket själ och hjärta i de beställningar jag får.

Jag har även fått möjlighet att skapa konst på allmän plats då vår bostadsrättsförening bad mig förvandla en tråkig betongcylinder till ett vackert konstverk. Det var väldigt spännande och roligt och blev mycket uppskattat!

Jag hoppas att du ska tycka om vad du ser på min sida och att du kanske hittar något som skulle passa i ditt hem. Eller kanske beställa något CustomMade.

Varmt välkommen!

Maria

Kontakt: Maria Nässlander 0702-81 18 33 maria@artofdreams.se

Uppdaterad 2015-03-03